Είναι αρκετός ο δείκτης προστασίας του make-up σας για το δέρμα σας;

Είναι αρκετός ο δείκτης προστασίας του make-up σας για το δέρμα σας;

16 August 2017

Ένα απλό, επιπλέον βήμα μπορεί να κάνει την διαφορά

Αν το make-up που χρησιμοποιείτε έχει δείκτη προστασίας, να σηκώσετε τα χέρι σας. Τώρα, σηκώστε το χέρι σας αν δεν βάζετε αντιηλιακό κάτω από την πούδρα ή το foundation.  Δεν είστε η μόνη - 70% των γυναικών δεν χρησιμοποιεί αντιηλιακό κάθε μέρα, γιατί θεωρούν πως η αντηλιακή προστασία του makeup τους τις προστατεύει από τις βλάβες που προκαλεί ο ήλιος.  Αλλά δεν ισχύει κάτι τέτοιο - ο δείκτης προστασίας του makeup σας δεν αρκεί.

Γιατί να σας νοιάζει;  Ο σωστός δείκτης προστασίας (SPF) είναι το καλύτερο αντιγηραντικό προϊόν. Η ζημιά που προκαλείται από τον ήλιο, είναι η νούμερο ένα αιτία δημιουργίας ορατής γήρανσης - ρυτίδες, λεπτές γραμμές και καφέ κηλίδες.

Με απλά λόγια, ενώ ο δείκτης προστασίας στο makeup σας θα προσφέρει μερική κάλυψη, δεν εφαρμόζετε αρκετή ποσότητα για να έχετε όλα τα οφέλη.  Δεν λέμε πως το makeup με SPF είναι βλαβερό - ακριβώς το αντίθετο, είναι τέλειο εφόσον το χρησιμοποιείτε με ένα ευρύ φάσμα SPF. Παρέχει επιπλέον προστασία από τις επιβλαβείς ηλιακές ακτίνες.

Το αντηλιακό θα πρέπει να είναι το τελικό βήμα στην καθημερινή σας ρουτίνα περιποίησης προσώπου, μετά το καθαριστικό, το τόνερ και τη χρήση οποιοδήποτε διορθωτικών ορών (serum) ή κρεμών. Μπορείτε να συνεχίσετε με το makeup, συμπεριλαμβανομένων και προϊόντων τα οποία περιέχουν επιπλέον δείκτη προστασίας.

 Τι χρειάζεται να γνωρίζετε:

  • Το ποσό SPF στο foundation σας δεν είναι το ίδιο με αυτό που θα πάρετε από το αντηλιακό σας.  Επιπλέον, αφού έχετε αγγίξει το πρόσωπό σας, φυσήξει τη μύτη και φράξει τα λιπαρά σπυράκια στο μέτωπο σας όλη μέρα, το SPF φθείρεται, αφήνοντας το δέρμα σας ευάλωτο στις υπεριώδεις ακτίνες UV την επόμενη φορά που θα βγείτε έξω στον ήλιο. Έχοντας εφαρμόσει αντηλιακό με τουλάχιστον 30 SPF κάτω από το makeup σας, είστε προστατευμένη και έτοιμη να φύγετε.
  • Θα πρέπει να εφαρμόζετε αρκετή ποσότητα αντηλιακού για να καλύψετε οποιοδήποτε εκτεθειμένο σημείο σε πρόσωπο, λαιμό και στήθος.  Όταν ετοιμάζεστε να περάσετε μια ολόκληρη μέρα στον ήλιο, ένα σφηνάκι νερό συστήνεται για να καλύψετε ολόκληρο το σώμα - από την κορυφή μέχρι τα νύχια. Για καλύτερη προστασία, να εφαρμόζετε αντηλιακό καθημερινά καθ\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\' όλη τη διάρκεια του χρόνου, τουλάχιστον 15 λεπτά πριν αναχωρήσετε από το σπίτι.
  • Με το σωστό SPF, δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείτε επιπλέον ενυδάτωση στην καθημερινή σας ρουτίνα περιποίησης.  Για εκείνους που δεν έχουν εντάξει τη χρήση αντηλιακού στην  καθημερινή τους ρουτίνα, αντί να προσθέσετε ένα ακόμη βήμα στην καθημερινή σας περιποίηση, απλώς αλλάξτε την λοσιόν που χρησιμοποιείτε που δεν έχει δείκτη προστασίας με ένα ενυδατικό αντηλιακό. 

 

Article Categories