Γνωρίζετε ποιο είναι το ιδανικό σχήμα για το μανικιούρ σας;

Γνωρίζετε ποιο είναι το ιδανικό σχήμα για το μανικιούρ σας;

14 March 2017

Γνωρίζετε ποιο είναι το ιδανικό σχήμα για το μανικιούρ σας; Ανακαλύψτε πέντε διαφορετικά σχήματα για νύχια και τον τρόπο για να τα κάνετε. 

 

Οβάλ/Oval: Το κωνικό πλευρικό τοίχωμα του οβάλ δημιουργεί ένα κομψό σχήμα. Τα οβάλ σχήματα κολακεύουν τόσο τα φαρδιά όσο και τα στενά νύχια, προσδίδοντας μήκος με μια χαριτωμένη άκρη. Για να επιτευχθεί το τέλειο οβάλ σχήμα, αρχικά λιμάρετε τα πλευρικά τοιχώματα ίσια ούτος ώστε να βεβαιωθείτε ότι είναι ίσα. Στη συνέχεια, δώστε σχήμα στα πλευρικά τοίχοι σε στρογγυλεμένο οβάλ, φροντίζοντας οι γωνίες να είναι ίσες σε κάθε πλευρά.

 

Τετράγωνα/Square: Με έντονα πλευρικά τοιχώματα και αιχμηρές ή στρογγυλεμένες άκρες, το σχήμα αυτό είναι ένα κλασσικό γαλλικό σχήμα. Το τετραγωνισμένο σχήμα είναι ιδανικό για ένα μεγαλύτερο πέταλο (τείνει να κάνει τα μικρότερα πέταλα να φαίνονται πιο κοντά και φαρδιά). Για να δημιουργήσετε αυτό το διαχρονικό σχήμα, λιμάρετε τα πλευρικά τοιχώματα ίσια και βεβαιωθείτε ότι είναι κάθετα προς το ελεύθερο άκρο του νυχιού. Μόλις αποκτήσετε το τέλειο τετράγωνο, κάμπτοντας τη χάρτινη λίμα σας,  δώστε κλίση στο νύχι.

 

Τετραγωνισμένο Οβάλ/Square Oval: Συνδυάζοντας την κομψότητα του οβάλ με τη δύναμη του τετράγωνου, το τετραγωνισμένο οβάλ (squoval) είναι ένα δημοφιλές σχήμα νυχιού για τα περισσότερα δάχτυλα. Αρχικά ξεκινήστε δημιουργώντας ένα τετράγωνο με ίσια και επίπεδα πλευρικά τοιχώματα. Λιμάρετε τις γωνίες μέχρι που το ελεύθερο άκρο να είναι στρογγυλεμένο και με κλίση. Θυμηθείτε, θέλετε ισχυρά πλευρικά τοιχώματα — οπότε να μην το παρακάνετε με το λιμάρισμα.

 

Στρογγυλά/Round: Ως ένα από τα πιο συντηρητικά σχήματα, το στρογγυλό σχήμα είναι ιδανικό για άνδρες και εκείνους που τους αρέσει να διατηρούν κοντά νύχια. Το σχήμα αυτό είναι κολακευτικό για φαρδιά νύχια, και δίνει την ψευδαίσθηση ενός λεπτότερου πέταλου. Λιμάρετε ίσια τα πλευρικά τοιχώματα σαν ένα τετράγωνο, έπειτα δώστε κλίση στην ελεύθερη άκρη μέχρι να έχετε τον τέλειο κύκλο.

 

Αμυγδαλωτά/ Μυτερά – Almond/Point: Το μυτερό νύχι είναι ένα δημοφιλές στυλ για τα ακρυλικά και nailart σχέδια, ειδικά στην Ανατολική Ευρώπη και Ασία. Αυτό το πρωτοποριακό σχήμα είναι δημοφιλές ανάμεσα σε διασημότητες — με τη Fergie και τη LadyGaga να το επιλέγουν σταθερά! Και ενώ δεν αποτελεί την καλύτερη επιλογή για μια καθημερινή εμφάνιση, αυτό το ακραίο σχήμα κάνει τα δάχτυλα να δείχνουν  πραγματικά λεπτά και να μακριά. Λιμάρετε τα πλευρικά τοιχώματα ομοιόμορφα και δίνοντας κωνική κλίση έως ότου φτάσετε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

 

Πώς να επιλέξετε το κατάλληλο σχήμα για εσάς: Πώς να αποφασίσετε ποιο σχήμα νυχιών είναι σωστό για σας; Αν το πέταλο του νυχιού σας είναι φαρδύ, προτιμήστε ένα τετραγωνισμένο οβάλ σχήμα. Αν είναι στενό, δοκιμάστε ένα τετράγωνο σχήμα για να διευρύνουν και να ενισχυθούν. Αν έχετε κοντά νύχια, ένα στρογγυλεμένο σχήμα είναι το ιδανικό καθώς δεν απαιτεί ιδιαίτερη συντήρηση. Επίσης μπορείτε να δείτε τον μηνίσκο  (το σχήμα μισοφέγγαρου στο πέταλο των νυχιών σας) για να σας καθοδηγήσει ως προς το σχήμα του νυχιού. Αν είναι περισσότερο κυρτό, δοκιμάστε σχήμα οβάλ ή στρογγυλό. Αν είναι επίπεδο, θα σας ταιριάζει καλύτερα τετράγωνο ή τετραγωνισμένο οβάλ.

 

 

Article Categories